08.04.2016 Επίσκεψη Ελλήνων ηθοποιών στα Ελληνικά Ιδιωτικά Σχολεία του Μονάχου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Ο Κρητικός» του Διονυσίου Σολωμού, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Παλλάδιον σε συνεργασία με τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου και το Λύκειο των Ελληνίδων στις 5 Απριλίου 2016, οι ηθοποιοί Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου και Βαλεντίνος Βαλάσης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 τα Ελληνικά Ιδιωτικά Σχολεία του Μονάχου.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Παλλάδιον και σε συνεργασία με το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης του Ελληνικού Γενικού Προξενείου,

• οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν τους ηθοποιούς και να συζητήσουν μαζί τους σχετικά με τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και το ποίημά του «Ο Κρητικός».
  • Στη συνέχεια οι Έλληνες ηθοποιοί επισκεφθηκαν το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο «Αριστοτέλης», όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα απαγγείλουν αποσπάσματα από έργα του Σολωμού και οι ηθοποιοί θα τους μιλήσουν για τον εθνικό ποιητή.