20.10.2016 Αδελφοποιήσεις Ελληνικών και Βαυαρικών Σχολείων

Από τις 8 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016, 22 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Πανοράματος – Θεσσαλονίκης και 22 του ανθρωπιστικού Γυμνασίου Άλμπερτ – Άλντορφ του Ρέγκενσμπουργκ συναντήθηκαν στην Ελλάδα και τη Βαυαρία. Για 15 ημέρες βίωσαν από κοινού εντυπωσιακές εμπειρίες, γέμισαν με όμορφα συναισθήματα και δημιούργησαν νέες φιλίες. Η ανταλλαγή αυτή επισκέψεων μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σχολικών αδελφοποιήσεων του Προγράμματος «Ελλάδα -τότε και τώρα».

Στις 20 Οκτωβρίου 2016 οι 44 Έλληνες και Βαυαροί μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους είναι προσκεκλημένοι από το Υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας, το Βαυαρικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Ίδρυμα ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ. Στη συνάντηση αυτή θα παρευρέθουν ο Σύμβουλος του Υπουργού στο Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας Δρ. Ρολφ Κουσλ, ο πρώην Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας Γιόσεφ Ερχαρντ, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Δρ. Καριν Οξλάιν, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Δρ. Γεώργιος Παπατσίμπας και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Παλλάδιον» Δρ. Βασιλεία Τριάρχη-Χέρμαν.