23.3.2019 Ανοιχτή συζήτηση: “50 χρόνια Ελληνικά Σχολεία στο Μόναχο-Η Εκπαίδευση των Ελλήνων μαθητών στο Μόναχο-τότε και τώρα”

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για  τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την Ίδρυση  των Ελληνικών Σχολείων στο Μόναχο πραγματο-ποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στους χώρους της BMW Welt ανοιχτή συζήτηση  με θέμα «50 χρόνια Ελληνικά Σχολεία στο Μόναχο – Η      Εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στο Μόναχο-τότε και τώρα».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Γεν. Πρόξενος Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Συντονιστής εκπαίδευσης Δρ.Γιώργος Παπατσίμπας, η Προέδρος της Λέσχης Επιστημόνων Φανή Αθέρα καθώς και εκπαιδευτικοί, πρώην και νυν μαθητές/τριες και γονείς των Ελληνικών Σχολείων.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Παλλάδιον Δρ.Βασιλεία Τριάρχη–Χέρμαν αφού αναφέρθηκε στη σημαντική  προσφορά των Ελληνικών Σχολείων στα Ελληνόπουλα του Μονάχου και στην αναγκαιότητα να τιμήσει ο Ελληνισμός του Μονάχου αυτά τα Σχολεία τόνισε ότι προγραμματίστηκε στην πρώτη εορταστική εκδήλωση να ακουστούν οι σκέψεις και τα βιώματα των πρωταγωνιστών των Ελληνικών Σχολείων, δηλ. των μαθητών και μαθητριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Στην ανοιχτή συζήτηση συμμετείχαν οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου Αναστασία Νιάρχου και Βάλια Παναγιώτου, η καθηγήτρια των Αγγλικών των Ελληνικών Γυμνασίων Έλενα Παναγιώτου καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περι-χώρων Ιωάννα Αντωνάκη.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη της νέας σειράς εκδηλώσεων «Παλλαδίου Ανοιχτές Συζητήσεις»  και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνδέσμου των ιδρυμάτων του Μονάχου MünchnerStiftungsFrühling 2019.

Plakat 50 Jahre griechische Schulenfin